Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczeń z indyka z papryką i fetą

Przepis dnia 2010-06-09
Pieczeń z indyka z papryką i fetą

Autor:

Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 964

Dodano:

Odsłon: 16472

Łatwa do zrobienia i smakowita.

Składniki

  • 1 kg mięsa mielonego z indyka
  • po strąku czerwonej, zielonej i żółtej papryki
  • cebula
  • 2 jajka
  • 5 łyżek bułki tartej
  • 20 dag fety w kostkach
  • 2 łyżki musztardy
  • sól, pieprz, papryka w proszku
  • oliwa
  • masło i bułka tarta do formy
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Papryki i cebulę oczyść, pokrój w kostkę, podsmaż na oliwie. W dużej misce wyrób masę z mięsa, jajek, warzyw, musztardy, bułki tartej i fety. Dopraw solą, pieprzem, papryką.

  2. Formę (keksówkę) wysmaruj masłem i wysyp bułką tartą. Wyłóż masę. Wierzch wyrównaj łyżką i posmaruj oliwą. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 st na ok. 50 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

aneta123 11 czerwca 2010 popieram njosnavelin,patrze ze nawt zofia5 znow tu negatywnie ocenia,takie osoby to trzeba ignorowac..wyglada ciekawie do ulubionych,pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Goblinek 10 czerwca 2010 Dziękuję wszystkim, którzy podzielili się ze mną kilkoma miłymi słowami. Dobrze że są na tym portalu osoby, które rejestrują się tutaj, aby dzielić się przepisami i pomysłami, a nie tylko uprawiać chamskie czepialstwo.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

njosnavelin 10 czerwca 2010 Trudno przejmować się krytyką kogoś, kto nie potrafi nawet sklecić poprawnie ani jednego zdania, a na dodatek na całym portalu zachowuje się jak ostatni cham. Goblinku, nie przejmuj się nie uzasadnioną krytyką. Najpierw trzeba wypróbować danie, żeby móc pisać jak smakuje. Ja nie wiem jak Twoja pieczeń smakuje, ale przepis mi się podoba. :) pozdrawiam!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mikrus45 10 czerwca 2010 plum000
Barachła nie kupuję,bo właśnie nie wiem co jest w środku ,a tu wiem ,co jest ,ser wymieszany z mięsem ,ochyda !!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Plum000 09 czerwca 2010 Skoro fatalnie i wstrętnie wygląda to po co patrzycie??? W mięsnym podobne kupujecie tylko z tą różnicą,że nie wiadomo dokładnie co jest w środku. Nafaszerowane konserwantami i tyle. A tu wszystko wiadomo. Dodaję do ulubionych.Warto przepis wypróbować.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mikrus45 09 czerwca 2010 Wygląda wstrętnie i pewnie takie tez jest w smaku !!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mole3 08 czerwca 2010 Świetny pomysł z tą fetą - dodałam przepis do ulubionych. Jedyne, co zmieniłabym, to czas pieczenia - na dłuższy. Pozdrawiam serdecznie.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń