Do góry

Przekąski Przepis na:

Pieczeń z piersi z kurczaka i warzywami

Pieczeń z piersi z kurczaka i warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 32 Ocena: 175

Dodano:

Odsłon: 7086

Delikatna pieczeń z mięsem kurczaka i warzywami,czyli to co lubimy jeść.

Składniki

  • 1300 g piersi z kurczaka
  • papryka czerwona
  • papryka żółta
  • Cebula biała
  • 3 ząbki czosnku
  • 12 szt. marynowanych cebulek
  • 12 szt. czarnych oliwek bez pestek
  • 100 g fety w kostkach
  • 2 jajka
  • 70 g kaszki kukurydzianej
  • 1 łyżka ostrej musztardy
  • gałka muszkatołowa,słodka papryka,sól,pieprz kolorowy do smaku
  • 4 łyżki oleju
  • masło,bułka tarta do formy
  • rozmaryn,tymianek szałwia
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie


  1. Pierś z kurczaka opłucz, zmiel w maszynce do mięsa.
    Warzywa oczyść. Papryki i cebulę pokrój w kostkę,czosnek posiekaj. Przesmaż na 3 łyżkach oleju. Ostudź.
    Mięso mielone wymieszaj z jajkami,kaszką ,musztardą i dopraw do smaku przyprawami. Dołóż pokrojone w plasterki czarne oliwki ,odsączoną fetę, marynowane cebulki i podsmażone warzywa.
    Foremkę o długości 30cm. wysmaruj masłem i wysyp bułką tartą.
    Masę nałóż do foremki.
    Wierz posmaruj olejem,posyp rozmarynem,tymiankiem i szałwią.
    Piecz 80 minut w temp. 190 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gochna55 18 marca 2018 Przepis bardzo smakowity - zabieram. Pewnie tego kopsika zrobię na święta z całymi jajeczkami. Oryginał zostawiam na po świętach - też trzeba jeść! :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

karolinucha 15 marca 2018 Ciekawy przepis. Do wypróbowania na Wielkanoc :-)

11 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń