Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczeń ze schabu z jabłkami

Pieczeń ze schabu z jabłkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 485

Dodano:

Odsłon: 9679

Proste i bardzo smaczne danie. Jabłka nie dają pieczeni wyschnąć i nadają kwaskowego smaku.

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Schab myjemy i oczyszczamy z błonek i żyłek. Osuszamy ściereczką lub papierowym ręcznikiem. Obficie solimy, pieprzymy i nacieramy tymiankiem. Co 1,5-2 cm nacinamy mięso robiąc "kieszonki".

  2. Obieramy jabłko ze skórki, wycinamy gniazda. Kroimy w półksiężyce. Obrane jabłko wsadzamy w kieszonki. Tak przyprawione mięso chowamy do rękawa do pieczenia (wygląda to jak te woreczki z "Pomysłu na...") i wrzucamy do środka ząbki czosnku posiekane w grube plastry i cebulę posiekaną w grube piórka.

  3. Wsadzamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i pieczemy aż mięso będzie kruche i zrumienione.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń