Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone burgery drobiowe z warzywami
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 200
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 200
Składniki
-Marchewkę i cukinię myjemy. - Marchewkę obieramy. - Warzywa ścieramy na tarce jarzynowej. - Solimy i odstawiamy na około 15 minut. - Filet z kurczaka myjemy oczyszczamy a następnie kroimy w drobną kosteczkę. - Kroimy cebulę, czosnek oraz natkę pietruszki. - Cukinię i marchewkę odciskamy z nadmiaru wody. - Dodajemy do nich pokrojonego kurczaka, cebule, czosnek oraz natkę pietruszki. doprawiamy majerankiem oraz słodką papryką. - Całość mieszamy. - Dodajemy jajko, mąkę oraz bułkę tartą. - Dodajemy sól i pieprz według uznania. - Wszystko razem mieszamy i formujemy kotlety. - Piekarnik nastawiamy na 180 stopni z termoobiegiem lub na 200 stopni bez termoobiegu. Pieczemy 30 minut.