Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczone filety z kurczaka

Pieczone filety z kurczaka

Autor:

Przepisów i artykułów: 2047 Ocena: 45928

Dodano:

Odsłon: 2879

Lubicie dania jednogarnkowe? Lubicie czasami coś fajnego zrobić i się nie narobić? Koniecznie przetestujcie ten przepis.

Składniki

  • 4 filety z kurczaka (po 200 g)
  • 500 ml pikantnego soku pomidorowego
  • 200 g pieczarek
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1/2 zielonej papryki
  • 1/2 żółtej papryki
  • 100 g grzybów shimeji
  • 1 mała puszka kukurydzy konserwowej
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 łyżki natki pietruszki
  • 200 ml rosołu
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Filety oczyszczamy, porcjujemy, przekładamy do miski, zalewamy sokiem pomidorowym.
    Do filetów wrzucamy pokrojone na plasterki pieczarki, grzyby shimeji, kukurydzę wraz z zalewą, posiekany czosnek, pokrojone w paski papryki, drobno posiekaną natkę, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Wlewamy rosół drobiowy. Składki mieszamy.

    Zapiekamy 45 minut (termoobieg) w 180°C.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń