Do góry

Desery Przepis na:

Pieczone gruszki w sosie pomarańczowym

Pieczone gruszki w sosie pomarańczowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 2046 Ocena: 45910

Dodano:

Odsłon: 1979

:)

Składniki

  • 6 gruszek
  • 2 pomarańcze
  • 100 g cukru pudru
  • 100 g cukru trzcinowego
  • 50 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
  • 3 łyżki syropu klonowego
5-6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Gruszki opłukałem ,osuszyłem i ponacinałem wzdłuż. Piekłem przez godzinę w temperaturze 180 stopni C. W tym czasie przygotowałem sos pomarańczowy. Wycisnąłem sok z dwóch pomarańczy ,dodałem cukry , syrop klonowy i skórkę pomarańczową. Zredukowałem sos i polałem gruszki. Polecam na ciepło.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń