Do góry

Śniadania Przepis na:

Pieczone pączki

Pieczone pączki

Autor:

Przepisów i artykułów: 2266 Ocena: 14077

Dodano:

Odsłon: 1262

Idealne na śniadanie dla naszych pociech.
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    W 1/3 szklance ciepłego mleka rozrobić drożdże z łyżeczką cukru, solą i dwoma łyżkami mąki i odstawić w ciepłe miejsce.

  2. W międzyczasie ubić żółtka z cukrami.

  3. Następnie do rozczynu wlać resztę mleka, wsypać mąkę, utarte żółtka, rozpuszczone masło.

  4. Ciasto wyrabiać do momentu aż zacznie odstawać od ręki i odstawić ponownie do wyrośnięcia.

  5. Urywać ręką ciasto, formować pączki, nadziewać marmoladą.

  6. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

  7. Następnie włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około 25 minut na złoty kolor.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń