Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super smaczna i zdrowa przekąska.
Camembert to ser który bardzo lubi moja rodzinka, więc staram się zawsze czym...
Odsłon: 63
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 70
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 66
Camembert to ser który bardzo lubi moja rodzinka, więc staram się zawsze czym...
Odsłon: 63
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 70
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 66
Składniki
Przygotowanie: Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce o średnich oczkach, odsączyć, dodać startą cebulę na tarce o małych oczkach. Następnie dodać stopione masło, jajko, bułkę tartą. Natkę pietruszki, szczypiorek posiekać i dodać do masy ziemniaczanej, doprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Foremki sylikonowe posmarować masłem, nakładać po 1 łyżce masy ziemniaczanej.
Piekarnik nagrzać do 190 stopni i piec 25-30 minut do zrumienienia placuszków.
Po upieczeniu placuszków ułożyć na każdym po plasterku łososia, oscypka, posypać stłuczonym fistaszkami, posiekaną natką pietruszki i świeżo zmielonym pieprzem.