Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczone Żeberka

Pieczone Żeberka

Autor:

Przepisów i artykułów: 152 Ocena: 1990

Dodano:

Odsłon: 13184

Pieczone żeberka to klasyczne danie polskiej kuchni.

Składniki

  • -Żeberka - 1 kg
  • -Sól
  • -Pieprz
  • -Vegeta
  • -Olej
  • -Czosnek
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Żeberka umyć i pokroić w kawałki. Czosnek obrać i drobno posiekać.

  2. Żeberka natrzeć czosnkiem i przyprawami, włożyć do miski i polać olejem. Wstawić do lodówki na 24 godziny.

  3. Obsmażyć żeberka na rozgrzanym oleju z obu stron i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Podlać wodą (lub piwem) i piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni około 1,5 godziny.

  4. Podawać z ziemniakami zapiekanymi lub frytkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń