Do góry

Dodatki Przepis na:

Pieczone ziemniaczki

Pieczone ziemniaczki

Autor:

Przepisów i artykułów: 384 Ocena: 11071

Dodano:

Odsłon: 1366

Najlepszy dodatek do mięsa ;-)))

Składniki

  • 1 kg małych lub średnich ziemniaków
  • 1/2 szklanki oleju
  • 1 łyżka słodkiej mielonej papryki
  • 1 kopiasta łyżka suszonego koperku
  • 1 łyżka przyprawy do zup
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ziemniaki dokładnie płuczemy i kroimy na ćwiartki.

  2. Do oleju dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy.

  3. Pokrojone ćwiartki ziemniaków przekładamy na foremkę i polewamy olejem z przyprawami.

  4. Całość dokładnie mieszamy tak aby każda ćwiartka ziemniaka była obtoczona mieszanką.

  5. Foremkę z ziemniakami wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 200'C i pieczemy przez około 50-55 minut. Podajemy gorące zrumienione na złoto-brązowy kolor. Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń