Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne pieczone ziemniaczki. Odpowiednie na kolację czy obiadek w połączeniu z rybą czy z drobiem i surówkami.... po prostu pyszne :)
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Składniki
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w łódeczki.
Na blaszkę lub do naczynia żaroodpornego wlać odrobinę oleju. Ułożyć ziemniaczki. Obsypać je przyprawami. W tym konkretnym przypadku użyłam przyprawy do ziemniaków i frytek, którą ostatnio wypatrzyłam na sklepowej półce. Ziemniaczki przemieszać. Ja delikatnie opruszam je jeszcze bułką tartą. Będą trochę chrupiące.
Wstawićziemniaczki do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i zapiekać ok. 45 - 50 minut. Od czasu do czasu ziemniaczki ostrożnie przemieszać, ewentualnie podlać wodą. Smakują najlepiej oczywiście z sosikiem czosnkowym, który robię z jogurtu naturalnego, majoznezu i czosnku. Gęstość sosu i ilość czosnku jak kto woli :)