Do góry

Desery Przepis na:

Piegusek

Piegusek

Autor:

Przepisów i artykułów: 521 Ocena: 4431

Dodano:

Odsłon: 15

Smaczny pomysł na "Piegusek"

Składniki

  • 250 g mąki
  • 200 g cukru
  • 100 g maku
  • 50 ml oleju
  • 200 ml mleka roślinnego lub wody
  • łyżka octu naturalnego
  • 2 łyżki aromatu waniliowego
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • tłuszcz do formy
  • bułka tarta
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Mak sparz wrzątkiem i dobrze odcedź. Wymieszaj mikserem mąkę, cukier i proszek do pieczenia. Dodaj mak, olej, mleko roślinne (lub wodę) oraz ocet naturalny, dwie łyżki aromatu waniliowego i ponownie dobrze wymieszaj.

  2. Formę wysmaruj tłuszczem i obsyp bułką tartą. Wlej ciasto do formy. Rozgrzej piekarnik do 175 st. C (z termoobiegiem). Piecz przez około 25 minut. Po wyjęciu przestudź i podawaj.

  3. Czas przygotowania: 35 minut 90 kcal/1 porcja

    Źródło: Tele Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń