Do góry

Desery Przepis na:

Pierniczki miodowe

Pierniczki miodowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 263

Dodano:

Odsłon: 3871

Bardzo łatwe i wyjątkowo smaczne. Wielką zaletą tych pierniczków jest to, ze można je upiec nawet dzień przed Świętami i będą mięciutkie. Moje dzieciaki je uwielbiają.

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Masło siekamy z mąką. Dodajemy resztę składników i wyrabiamy ciasto. Zostawiamy na noc w lodówce.

  2. Wałkujemy ciasto na grubośc ok. 0,5cm i wykrawamy pierniczki. Pierniczki można udekorowac posypkami przed włożeniem do pieca.

  3. Pieczemy w temp. 180 C ok. 10 - 15 minut.

  4. Gotowe pierniczki ozdabiamy lukrem, czekoladą, w zależności od polotu :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Zazula1 11 marca 2013 Pięknie wyglądają i muszą być pyszne,szkoda,że do Ś.B.N.daleko ale spróbuję zrobić je wcześniej z moimi siostrzenicami...myślę,że będą miały świetną zabawę.Pozdrawiam i zostawiam 5 :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń