Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierniczki przygotowałam z marmoladą z dodatkiem konfitury z płatków róży. Wyszły miękkie i aromatyczne, po prostu pyszne.
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1939
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1756
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 113
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 66
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1939
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1756
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 113
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 66
Składniki
Drożdże pokruszyć, wymieszać z cukrem waniliowym i ciepłym mlekiem, przykryć, pozostawić w ciepłym miejscu na 10 minut. Masło i miód rozpuścić, ostudzić, wymieszać z sodą.
Mąkę przesiać z kakao, wymieszać z przyprawą do pierników i cukrem pudrem. Połączyć z masą miodową, dodać jajko, rozczyn drożdżowy, śmietanę, zagnieść ciasto.
Następnie rozwałkować, foremką (do pierogów) wykrawać ciasteczka, włożyć porcję marmolady.
Przykryć ciastem i dokładnie zlepić.
Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 8-10 minut. Upieczone pierniczki ostudzić i udekorować.