Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piernik przełożony masą z kaszy manny.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 172
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 172
Składniki
Ciasto: Jajka ucieramy z cukrem i masłem. Następnie dodajemy miód, sodę oraz mąkę i miksujemy na największych obrotach do połączenia składników. Ciasto dzielimy na 3 części. Foremkę (ok. 12 x 30) wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy jedną część ciasta i pieczemy ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180*C. Z resztą ciasta robimy to samo.
Krem: Mleko zagotowujemy, dodajemy kaszę i gotujemy ok. 5 minut. Kaszę odstawiamy do wystygnięcia. Masło ucieramy z cukrem pudrem, następnie dodajemy po łyżce kaszy manny. Gdy blaty ciasta przestygną, kroimy je wzdłuż i przekładamy kremem. Ciasto zawijamy w celofan i odstawiamy w chłodne miejsce na 1-2 dni.
Polewa: W rondelku roztapiamy margarynę, dodajemy cukier puder, kakao oraz łyżkę wody i mieszamy do zgęstnienia. Ciasto dekorujemy polewą kakaową. Smacznego! :)