Do góry

Desery Przepis na:

Piernik z dodatkami

Piernik z dodatkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 87 Ocena: 1463

Dodano:

Odsłon: 2199

Piernik z dodatkami taki właśnie rozpływa się w ustach. Uwielbiam takie dodatki i polecam innym!

Przygotowanie

  1. Ciasto: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Wlewamy żółtka oraz powoli miód i pozostałe składniki. Mieszamy i pieczemy w foremce 25/36. Przekrawamy na pół.

  2. Wkładka: Jabłka obieramy i kroimy w kostkę zasypujemy cukrem i odstawiamy na pół godziny. Do jabłek dodajemy orzechy, rodzynki, wiśnie, mąkę, proszek i sodę. Osobno ubijamy białka z 2 łyżkami cukru, wlewamy żółtka i dodajemy do jabłek mieszamy i pieczemy.

  3. Masa: W małej ilości mleka mieszamy budyń pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem. Na gotujące mleko wlewamy budyń gotujemy do zgęstnienia. Zimny krem łączymy z utartym masłem. Dodajemy sok z cytryny i alkohol.

    Ciasto przekładamy dając do środka wkładkę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 12 grudnia 2017 No jest tych dodatków trochę, uff hehe
Super musi smakować, kupuję przepis xD

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń