Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pysznie smakuje i idealnie nadaje się na imprezy ze znajomymi :)
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2165
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 130
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 226
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2165
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 130
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 226
Składniki
Herbatę zalać 1 szklanką gotowanej wody i poczekać aż ostygnie. Wszystkie składniki oprócz białek wymieszać i dobrze utrzeć. Dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać. Piec około 45 minut w temperaturze 175 stopni C. Można upiec 3 placki osobno żeby przełożyć je kremem. Nie trzeba wtedy ciąć ciasta :)
PRZEPIS NA KREM Z mleka, cukru, wanilii i mąki ugotować budyń. Ostudzić. Dodać masło i ponownie przestudzić.
Ciasto przełożyć kremem (może być również krem jak do karpatki). Polać polewą czekoladową. Dla smaku można jeszcze posypać ciasto startą gorzką czekoladą