Do góry

Desery Przepis na:

PIERNIK Z HERBATĄ

PIERNIK Z HERBATĄ

Autor: Herbatnik

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 7

Dodano: 21.09.2010

Odsłon: 8144

Pysznie smakuje i idealnie nadaje się na imprezy ze znajomymi :)

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Herbatę zalać 1 szklanką gotowanej wody i poczekać aż ostygnie. Wszystkie składniki oprócz białek wymieszać i dobrze utrzeć. Dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać. Piec około 45 minut w temperaturze 175 stopni C. Można upiec 3 placki osobno żeby przełożyć je kremem. Nie trzeba wtedy ciąć ciasta :)

  2. PRZEPIS NA KREM Z mleka, cukru, wanilii i mąki ugotować budyń. Ostudzić. Dodać masło i ponownie przestudzić.

  3. Ciasto przełożyć kremem (może być również krem jak do karpatki). Polać polewą czekoladową. Dla smaku można jeszcze posypać ciasto startą gorzką czekoladą

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń