Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 178
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 418
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 449
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 178
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 418
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 449
Składniki
Przygotuj blachę 25/25 cm. Tylko dno wyłóż papierem do pieczenia. Miękkie masło miksujemy z cukrem do białości. Dodajemy stopniowo po jednym całym jajku i aromat waniliowy. Następnie stopniowo, przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę. Zmielone orzechy laskowe, kakao i przyprawę do piernika. Po dodaniu wszystkich składników, całość chwilę miksujemy. Dno formy wykładamy papierem do pieczenia. Kładziemy pokrojone na mniejsze kawałki jabłka, wymieszane z cynamonem. Na jabłka wylewamy surowe ciasto. Blachę umieszczamy w nagrzanym do 170* piekarniku. Pieczemy 50 minut bez termoobiegu. Lub do suchego patyczka. Ciasto po upieczeniu odwracamy dnem do góry.