Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Piernik ze śliwkami"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 250
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 250
Składniki
Piekarnik rozgrzej do temperatury do 180°C. Jajka wymieszaj mikserem z mlekiem. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia oraz przyprawą do piernika.
Tłuszcz stop razem z miodem i cukrem. Zdejmij z ognia i odstaw do wystudzenia. Potem wlej mleko z jajkami i porcjami wsyp sypkie . Dołóż drobno pokrojone śliwki. Ciasto wymieszaj łyżką.
Foremkę (10 x 25 cm) posmaruj tłuszczem. Oprósz mąką. Napełnij przygotowanym ciastem. Wierzch wygładź. Piernik wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175°C. Piecz około 45 minut.
Wszystkie na polewę włóż do garnka i podgrzewaj, aż się stopią oraz dobrze połączą. Piernik wystudź, oblej polewą.Źródło: Naj