Do góry

Desery Przepis na:

Piernikowe muffiny z jabłkiem

Piernikowe muffiny z jabłkiem

Autor: Joasia2

Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 222

Dodano: 20.11.2010

Odsłon: 2332

Lekko wilgotne, pachnace pieczonym jabłkiem i piernikiem muffiny

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jabłka obrać, pokroić w drobna kostkę, posypać 2 łyżeczkami cukru wanilinowego, 2 łyżeczkami cynamonu, wymieszać.

  2. Połączyć mąkę, cukier, 2 łyżki kakao, łyżeczkę proszku do pieczenia, łyżeczkę cynamonu, poł łyżeczki gałki, ćwierć łyżeczki imbiru. W osobnej misce połączyć jajka, olej i mleko. Wlać składniki mokre do suchych, wymieszać. Ciasto ma mieć konsystencje bardzo gęstej śmietany.

  3. Formę do muffin lub papilotki wypełnić ciastem w 2/3 wysokości, na to położyć po łyżce krojonych jabłek i przykryć "kleksem" z reszty ciasta. Piec w nagrzanym do 170-180 stopni piekarniku ok 30-35 minut. SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń