Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieróg z pieca

Pieróg z pieca

Autor:

Przepisów i artykułów: 231 Ocena: 7174

Dodano:

Odsłon: 23399

na bogato ... a co?

Składniki

  • ciasto jak w moim przepisie "Placki bacy" - te same proporcje
  • FARSZ:
  • 3 pomidory
  • 1 cebula
  • 2 piersi kurze
  • 1 puszka fasolki czerwonej
  • ser zółty- ewentualnie do posypania (tarty)
  • sól, papryka ostra, oregano, imbir tarty (świeży ok,1 łyżeczka)
  • 2 łyżki masła
  • rozbełtane jajo
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę i kurczaka (pokrojone w kostkę i osolone) obsmażyć na maśle, dodać zmiksowane pomidory (bez skórki) , doprawić i gotować aż sos pomidorowy zgęstnieje (ok 10 min). Wyłączyć ogień i dodać fasolę i ostudzić farsz.

  2. Kawałki ciasta rozwałkować na kształt okręgów o promieniu ok.10 cm i grubości ok.2 mm. nadziać farszem ( ewentualnie wzbogaconym serem zółtym) i zlepić jak pierogi - powinny wyjść 4 szt.

  3. Posmarować jajem i piec w temp.180 st. około 20 min.

  4. Danie jest bardzo efektowne - smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

annawk 28 grudnia 2010 farsz z akapusty z grzybami będzie z pewnością ok

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agatasur 27 grudnia 2010 Aniu czy można do tego ciasta użyć farszu z kapusty z grzybami?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

taura 04 grudnia 2010 wygląda wyśmienicie i pewnie tak smakuje :) daję 5

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń