Do góry

Przekąski Przepis na:

pierogi inaczej(po japonsku)

pierogi inaczej(po japonsku)

Autor:

Przepisów i artykułów: 50 Ocena: 485

Dodano:

Odsłon: 17521

orginalne...na wszystkie okazje...pikantne z odrobina afrodyziaczku

Składniki

  • 250gr miesa mielonego(wieprzowego)
  • 4 liscie kapusty pekinskiej drobno poszatkowanej
  • 2 szczypiorki drobno pokrojone
  • 1 papryczka chili drobno skrojona
  • 1,5 cm. korzenia imbiru startego na tartce
  • 2 lyzki sosu soja
  • 2 lyzki sosu mirin lub sakie
  • 1 lyzka oleju sezamowego(azjatyckiego)
  • 1 lyzeczka cukru pudru
  • 1 lyzka maki ziemniaczanej
  • 1 lyzka delikatu do mies
  • ciasto tradycyjne na pierogi(ja make zalewam wrzadkiem,aby bylo bardziej elastyczne)
  • czerwona papryka do posypania,moze byc ostra
  • sos do pierogow skladajacy sie z mieszanki sosu sojowego,octu ryzoweo i sosu mirin(sakie)wedlug uznania
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ciasto tradycyjne na pierogi

  2. wszystkie skladniki farszu wymieszac dokladnie i odstawic na 1 godz.do lodowki

  3. postepujemy jak z innymi pierogami

  4. odgotowujemy bardzo delikatnie i polewamy oliwa z dodatkiem oliwy sezamkowej'''''''',obsmazamy(nie koniecznie),obsmazone sa chrupiace,mozna posypac papryka

  5. sos podajemy w miseczce,pierogi zaglebiamy w sosie tak aby nim nasakly...SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

qchareczka 27 września 2010 zrobiłam pierożki, brak słów żeby opisac , mmmmmm PYCHA!!!!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

niezapominajka 22 września 2010 No to nie pozostaje mi nic jak tylko wypróbować przeis, dziekuje za zachęte, przepis dodaje do ulubionych :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

niezapominajka 22 września 2010 Ciekawa jestem jak to smakuje. Pewnie nie będe miała odwagi zrobić tego przepisu, ale gratuluję pomyslu :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń