Do góry

Dania główne Przepis na:

pierogi z kaszą gryczaną i pieczarkami

pierogi z kaszą gryczaną i pieczarkami

Autor: dzulka

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 2

Dodano: 02.02.2010

Odsłon: 6577

przepyszne

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. szykujemy sobie farsz: gotujemy kasze gryczaną do miękkości w tym czasie drobno kroimy cebule z pieczarkami i podsmażamy na oleju do miękkości cebuli....

  2. ugotowaną kaszę gryczaną przesypujemy do miski i dodajemy do niej przesmażone pieczarki z cebulką, wegete i pieprz...radze dodać więcej pieprzu bowiem fasz musi być lekko pikantny...

  3. z mąki wody i odrobiny soli wyrabiamy ciasto... rozwałkować je na cięko i wyciąć kółka na pierogi.....

  4. faszerujemy pierogi i wrzucamy do gotującej sie wody z solą i odroinką oliwy....gotujemy do wypłynięcia pierogów....przed podaniem można je podsmażyć i dodać podsmażonej cebulki z boczkiem.....

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Mole3 03 lutego 2010 W sobotę będą na obiadek - dziękuję za przepis. :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń