Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pierogi z kaszą gryczaną i serem"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 236
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 236
Składniki
Ser wymieszaj z ugotowaną kaszą gryczaną. Dodaj podsmażoną na oleju cebulę. Dopraw solą, pieprzem i tymiankiem. Mąkę przesiej do dużej miski. Wsyp sól.
Na środku zrób wgłębienie i wlej olej oraz, stopniowo, wodę. Zagnieć gładkie ciasto. Odstaw pod przykryciem na kilka minut.
Następnie podziel na dwie części i rozwałkuj na cienkie placki. Szklanką wytnij kółka i nałóż farsz. Zlep pierogi. Gotuj we wrzącej lekko osolonej wodzie przez 4 minuty. Podawaj na ciepło polane olejem z zeszkloną cebulą.Źródło: Na żywo