Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierogi z mięsem i orzechami"
Zupa na rosole z niedzieli to idealna propozycja na pożywne i pyszne danie, k...
Odsłon: 676
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 529
Zupa na rosole z niedzieli to idealna propozycja na pożywne i pyszne danie, k...
Odsłon: 676
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 529
Składniki
Farsz: na dużej patelni rozgrzewam oliwę. Cebulę i czosnek drobno siekam i szklę na oliwie. Wrzucam mięso, dodaję przyprawy. Gdy mięso się zetnie, studzę je, a potem mielę lub miksuję z posiekanymi orzechami. Wlewam bulion (farsz będzie soczysty), dokładnie mieszam.
Z mąki, żółtka, masła, wody i szczypty soli zagniatam elastyczne ciasto. Cieniutko je rozwałkowuję i wykrawam koła. Na środek każdego nakładam łyżeczkę farszu i zlepiam. Pierogi gotuję w osolonym wrzątku kilka minut od wypłynięcia.
Na oliwie z oliwek szklę drobno posiekaną cebulę. Rozkładam ją na pierogach.
<strong>Sandra Siebert z Lubonia</strong>Źródło: Kobieta i życie