Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierogi z serem

Pierogi z serem

Autor:

Przepisów i artykułów: 136 Ocena: 323

Dodano:

Odsłon: 163

polecam

Składniki

  • Ciasto:
  • ciepłą wodą woda 1/2 szkl
  • mąka pszenna 2 szkl
  • sól
  • Farsz:
  • biały ser mielony 25 dag
  • śmietana kwaśna 2 łyżki
  • kasza manna 2 łyżki
  • cukier puder 3 łyżki
  • cukier wanilinowy 2 łyżeczki
  • cynamon
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Mąkę wymieszać z solą, zalać dość ciepłą wodą wodą i wymieszać. Zagnieść gładkie ciasto i rozwałkować na grubość 1- 2 mm, lekko podsypując mąką, szklanką powykrawać koła. Ser wymieszać z pozostałymi składnikami. Na każde koło z ciasta nakładać po łyżeczce farszu, zlepiać pierogi. Wrzucać do wrzącej wody, gotować około 2 minuty po wypłynięciu na wierzch, odcedzić.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń