Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierogi z wątróbką i ziemniakami

Pierogi z wątróbką i ziemniakami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19063

Dodano:

Odsłon: 73

Wypróbowany przepis na "Pierogi z wątróbką i ziemniakami"

Składniki

  • 3 szklanki mąki
  • jajko
  • 2 łyżki oleju. 70 dag wątróbki
  • pół kg ziemniaków
  • 3 cebule
  • 1-2 łyżki masła
  • sól
  • pieprz. 3 cebule
  • 1-2 łyżki masła
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Przepis przysłała Joanna Tokarz z Ptaszkowej

  2. Ciasto: zagnieć na gładkie ciasto, wlewając szklankę zagotowanej wody.

  3. Farsz: wątróbki i ziemniaki oddzielnie ugotuj. Cebule posiekaj, zeszklij na maśle. Zmiel z wątróbką i ziemniakami, przypraw. Ciasto rozwałkuj, szklanką wytnij krążki. Ułóż farsz, zlep. Pierożki włóż do osolonego wrzątku, gdy wypłyną, gotuj 2 min.

  4. Omasta: cebule pokrój, zeszklij na maśle. Polej pierogi.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń