Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierożki krucho-drożdżowe"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 186
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 186
Składniki
Przepis przysłała Anna Bratek z Sieńska
Farsz: mięsa ugotuj w osolonej wodzie. Ostudź, zmiel. Cebulę posiekaj, zeszklij na oleju. Dodaj do mięs, przypraw.
Ciasto: śmietanę połącz z drożdżami i szczyptą soli. Dodaj mąkę i masło, wyrób. Chłodź godzinę. Ciasto rozwałkuj, wytnij kółka. Ułóż farsz, zlep. Pierożki posmaruj roztrzepanym jajkiem, posyp sezamem. Piecz 20 min w 180°C.
Czas przygotowania 70 min. Ilość porcji 6 cena za porcję 1,90 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie