Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierożki w oryginalnym wydaniu. Ciasto z dodatkiem kurkumy nadaje im cudownie słoneczny kolor, a nadzienie z paluszków krabowych i pora jest niecodzienne w smaku.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 669
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 102
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2700
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 669
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 102
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2700
Składniki
Pory i paluszki krabowe kroimy na plasterki, podsmażamy na oleju. Doprawiamy solą i pieprzem. Koperek siekamy - połowę dorzucamy do pora i paluszków krabowych a połowę zostawiamy do posypania pierożków.
Z mąki, wody, szczypty soli i kurkumy zagniatamy ciasto na pierogi (będzie miało piękny żółciutki kolor), rozwałkowujemy, szklanką wycinamy kółka. Na środek układamy masę i sklejamy pierożki tak, by powstał pakunek.
Gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy, przekładamy na talerz, dekorujemy olejem sezamowym, koperkiem i sezamem. Dodatkowo można polać sosem sojowym.