Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierś kurczaka w boczku i ziołach

Pierś kurczaka w boczku i ziołach

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28003

Dodano:

Odsłon: 1

Sprawdzony przepis na "Pierś kurczaka w boczku i ziołach"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Natkę opłucz, oderwij listki, posiekaj i wymieszaj z otartymi listkami tymianku. Dodaj 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, musztardę oraz 2-3 łyżki oleju. marynaty wymieszaj, dopraw do smaku solą i pieprzem.

  2. Piersi kurczaka opłucz starannie, oczyść z ewentualnych błonek, włóż do foliowego woreczka. Dodaj przygotowaną marynatę ziołową. Woreczek zawiąż, potrząsaj nim energicznie, aż marynata pokryje mięso. Odłóż na 2 godziny do lodówki.

  3. Po tym czasie wyjmij mięso. Każdy kawałek owiń plasterkiem boczku, zepnij wykałaczką. Smaż na 2 łyżkach oleju 20 minut. Odstaw pod przykryciem na 5 minut.

  4. Pomidorki opłucz, osącz i posiekaj kilka czarnych oliwek. Szpinak umyj, osusz. Wymieszaj wszystkie warzywa z pokruszoną fetą, skrop olejem i octem winnym, dopraw solą oraz pieprzem. Sałatkę podawaj do piersi kurczaka w boczku.

  5. czas ok. 40 min; porcja – 360 kcal, cena 4,90 zł

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń