Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierś pieczona z bazylią

Pierś pieczona z bazylią

Autor:

Przepisów i artykułów: 334 Ocena: 3399

Dodano:

Odsłon: 1096

Marynowana i pieczona w bazylii pierś to aromatyczne, smaczne mięsko jako propozycja na obiad...

Składniki

  • Marynata :
  • bazylia 1 łyżeczka
  • oliwa 4 łyżki
  • kucharek 1 łyżeczka
  • papryka słodka mielona 1 łyżeczka
  • pieprz kolorowy ziarnisty do smaku
  • bazylia świeża 3-4 gałązki
  • Mięso :
  • pierś z kurczaka 6szt
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Wszystkie przyprawy połączyć z oliwą, dodać umytą, świeżą bazylię. Umyte i osuszone piersi dokładnie obtoczyć w marynacie i schować do lodówki na ok. 45 min.

  2. Następnie mięso z marynatą przełożyć do rękawa i naczynia żaroodpornego. Piec w temp. 170 stopni przez ok. 30-35 min. Podawać np. na pieczarkach z dodatkiem świeżej bazylii.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń