Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierś z kurczaka w cieście szynkowo-serowym

Pierś z kurczaka w cieście szynkowo-serowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 36 Ocena: 67

Dodano:

Odsłon: 135

Alternatywa dla tradycyjnych kotletów.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Piersi opłukać, przeciąć wzdłuż na pół. Każdy płat mięsa delikatnie rozbić i oprószyć solą i pieprzem. Szynkę pociąć na małe kawałki. Śmietanę połączyć z jajkami, mąką, proszkiem do pieczenia. Dołożyć ser i szynkę. Całość wymieszać i doprawić solą, pieprzem oraz przyprawą do kurczaka.

  2. Na patelni rozgrzać olej. Płaty mięsa zanurzyć w cieście, po czym smażyć z obu stron na złoty kolor. Serwować na ciepło.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń