Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierś z kurczaka w parmeńskiej pierzynce

Pierś z kurczaka w parmeńskiej pierzynce

Autor:

Przepisów i artykułów: 144 Ocena: 3421

Dodano:

Odsłon: 6008

proste, a wykwintne

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pierś z kurczaka delikatnie rozbijamy ręką, odrobinę posypujemy pieprzem ziołowym i zawijamy w cieniutkie plastry szynki parmeńskiej (szynka parmeńska ma bardzo intensywny smak dlatego nie trzeba już doprawiać niczym innym piersi).

  2. Tak przygotowane mięsko odstawiamy na godzinę do lodówki, po czym pieczemy na złoty kolor na grillu, lub patelni grillowej (która świetnie sprawdza się zimą w domu).

  3. Podajemy z czosnkowym ryżem, oraz sałatką „paprykowa wariacja”. Przepisy dostępne na mojej stronie :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń