Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
proste, a wykwintne
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 156
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 156
Składniki
Pierś z kurczaka delikatnie rozbijamy ręką, odrobinę posypujemy pieprzem ziołowym i zawijamy w cieniutkie plastry szynki parmeńskiej (szynka parmeńska ma bardzo intensywny smak dlatego nie trzeba już doprawiać niczym innym piersi).
Tak przygotowane mięsko odstawiamy na godzinę do lodówki, po czym pieczemy na złoty kolor na grillu, lub patelni grillowej (która świetnie sprawdza się zimą w domu).
Podajemy z czosnkowym ryżem, oraz sałatką „paprykowa wariacja”. Przepisy dostępne na mojej stronie :)