Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierś z kurczaka w parmeńskiej pierzynce

Pierś z kurczaka w parmeńskiej pierzynce

Autor: biurwa

Przepisów i artykułów: 144 Ocena: 3326

Dodano: 04.03.2011

Odsłon: 5979

proste, a wykwintne

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pierś z kurczaka delikatnie rozbijamy ręką, odrobinę posypujemy pieprzem ziołowym i zawijamy w cieniutkie plastry szynki parmeńskiej (szynka parmeńska ma bardzo intensywny smak dlatego nie trzeba już doprawiać niczym innym piersi).

  2. Tak przygotowane mięsko odstawiamy na godzinę do lodówki, po czym pieczemy na złoty kolor na grillu, lub patelni grillowej (która świetnie sprawdza się zimą w domu).

  3. Podajemy z czosnkowym ryżem, oraz sałatką „paprykowa wariacja”. Przepisy dostępne na mojej stronie :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń