Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierś z Kurczaka Zapiekana pod Pierzynką

Pierś z Kurczaka Zapiekana pod Pierzynką

Autor:

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 22

Dodano:

Odsłon: 488

Pyszne, mocno ziołowe danie. Gorąco polecam!

Składniki

  • Pierś z kurczaka- 1 podwójna
  • Musztarda- 3 czubate łyżeczki
  • Miód- 2 łyżki
  • Śmietana 18%- 4 czubate łyżki
  • Tymianek- 1 łyżeczka
  • Bazylia- 1 łyżeczka
  • Sól
  • Pieprz
  • Papryka słodka
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Rozgrzać piekarnik do 200 C. Piersi kurczaka umyć, osuszyć i przekroić wzdłuż na dwie części. Oprószyć z obu stron solą, pieprzem i papryką. Włożyć do naczynia żaroodpornego.

  2. W misce wymieszać śmietanę, musztardę, miód, bazylię i tymianek. wszystko dokładnie wymieszać. Tak przygotowanym sosem polać kurczaka. Całość wstawić do piekarnika i piec przez 30-40 minut. Najlepiej podawać z ryżem.


    !! Smacznego !! ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń