Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierś z kurczaka zapiekana w marchewce

Pierś z kurczaka zapiekana w marchewce

Autor:

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 432

Dodano:

Odsłon: 10733

Jest to danie bardzo łatwe w wykonaniu i tanie a smakuje wyśmienicie.

Składniki

  • 1 cała pierś z kurczaka
  • 1 kg. marchewki
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oleju
  • 1/2 łyżeczki wegety
  • 1 słoik majonezu
  • Pieprz czarny sól
1-2 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Dobrze umyć pierś z kurczaka i osuszyć
    Następnie przygotować panierkę z oleju,czosnku
    ( drobno posiekać ),wegety,soli i pieprzu.
    Następnie dobrze wetrzeć panierkę w pierś kurczaka,
    włożyć do miseczki i przykryć folią. Odstawić do
    lodówki na 24 godziny.
    Marchewkę obrać i zetrzeć na grubych oczkach tarki.
    Na dno rondla wlać troszkę oleju i położyć pierś.
    Następnie całość obłożyć marchewką aby przykryła
    pierś a następnie posmarować marchewkę majonezem.
    I tak robić kilka warstw,(marchewka-majonez)aż do zużycia marchewki.
    Na koniec położyć ostatnią warstwę majonezu.Im więcej marchewki tym lepsze a marchewka po upieczeniu smakuje wyśmienicie.
    Przykryć i piec w tem. 180-190 stopni 1 godzinę.
    Po godz. sprawdzić czy pierś jest już miękka.
    SMACZNEGO........

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kstr54 28 czerwca 2015 robilam podobnie kiedys z porem selerem i marchewka ,tez z majonezem, bylo przepyszne, Twoje pieknie sie prezentuje i napewno smaczne

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 28 czerwca 2015 Chętnie wypróbuję ale dopisz ile tego majonezu, słoiki są różne :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń