Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Piersi z indyka z pomidorami"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Składniki
Mięso oczyścić, umyć, starannie osuszyć i pokroić w plastry. Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do oliwy wraz z ziołami, pokrojonymi w drobną kostkę suszonymi pomidorami oraz przyprawami, wymieszać.
Marynatą polać mięso i odstawić do lodówki co najmniej na godzinę (najlepiej na całą noc).
Mięso lekko odsączyć i usmażyć na patelni, przełożyć w ciepłe miejsce, z patelni zlać nadmiar oleju, dodać pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe i chwilę smażyć. Podawać razem.Źródło: Twoje Imperium