Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pikantne roladki rybne"
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1876
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1742
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 108
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 64
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1876
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1742
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 108
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 64
Składniki
Filety opłukać, osuszyć, lekko posolić i pokropić sokiem z cytryny. Na każdym filecie położyć ćwiartkę cytryny i kilka gałązek tymianku. Ostrożnie filety zrolować i spiąć wykałaczką. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować olejem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piec 10-12 minut.
Żółtka ubijać w kąpieli wodnej (nad naczyniem z parującą wodą). Stale ubijając, dodać musztardę, sok z cytryny, szczyptę soli i po kawałeczku miękkiego masła. Uwaga, jeżeli sos zacznie się warzyć, dodać łyżkę zimnej wody i mieszać tak długo, aż stanie się gładki i jedwabisty. Zdjąć z ognia.
Do sosu dodać białe wino, wmieszać drobno posiekaną szalotkę, kapary, posiekaną natkę pietruszki i starty ogórek kiszony. Doprawić do smaku tabasco, solą oraz świeżo zmielonym białym pieprzem. Sos podgrzać, stale mieszając, w kąpieli wodnej. Rybne roladki wyłożyć na talerze, polać sosem, udekorować plasterkiem cytryny.
około 60 minut.Źródło: Życie na gorąco