Do góry

Desery Przepis na:

Pirat

Pirat

Autor:

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 187

Dodano:

Odsłon: 5060

Dla Piratów i ich fanów

Składniki

  • 10 jajek+1szkl.cukru+2szkl.mąki-biszkopt
  • 3szkl.śmietany 30%+1łyżka cukru+1op.cukru wanilinowego+1łyżka żelatyny-krem śmietanowy
  • 2 kostki margaryny Palma+2 jajka+3 łyżki cukru+2łyżki spirytusu+esencja cytrynowa-krem cytrynowy
  • Kilka różnych barwników spożywczych
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Większość moich tortów składa się z tych samych składników i smakowo są podobne.Przygotowanie też jest podobne a to dlatego że torty śmietankowe są delikatniejsze niż kremowe-tłuszczowe.Proporcje też raczej się nie zmieniają.Diabeł tkwi w szczegółach-okazji z jakiej jest tort i jego kształt,dla kogo, mojej wyobrażni.Mam nadzieję,że jeszcze kogoś zaskoczę.No to zaczynamy....

  2. Biszkopt tradycyjnie-jajka z cukrem ubijamy na "puszysto",mieszamy z mąką,do okrągłej formy,pieczemy w temp.175*C przez 45min.Po wystudzeniu kroimy na 3 krążki.Śmietanę,oczywiście schłodzoną,wraz z cukrami ubijamy,dodajemy schłodzoną żelatynę,przekładamy tort.Palmy ubijamy,dodajemy jajka ubite z cukrem,spirytus,aromat,barwimy krem na kilka kolorów.Z brązowego na górze tortu rysujemy-za pomocą tytki-kształt postaci.Innymi kremami wypełniamy środek i tło.Na bokach robimy płomienie.I kolejny solenizant zaskoczony i zszokowany.I PO TO ROBIĘ

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 01 lutego 2012 Podziwiam bardzo.Gratuluję umięjętności i artystycznej wizji.Pozdrawiam

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń