Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie w stylu ,,coś z niczego", kawał mięsa, kapusta, piwo i kiszony ogórek to moja propozycja na obiad dla wygłodniałego mężczyzny ... :)))
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2166
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9753
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3471
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6860
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2166
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9753
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3471
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6860
Składniki
Karczek dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym, doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Obsmażamy na oleju z każdej strony na złoty kolor. Kapustę szatkujemy i również podsmażamy na dużym ogniu z dodatkiem kminku.
Na dnie naczynia żaroodpornego układamy karczek, przykrywamy kapustą, polewamy passatą ziołową i piwem, przyprawiamy solą i pieprzem.
Pieczemy pod przykryciem ok 1 godz w 175*C. Mięso podajemy z ziemniakami lub kaszą i kiszonymi ogórkami.