Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie w stylu ,,coś z niczego", kawał mięsa, kapusta, piwo i kiszony ogórek to moja propozycja na obiad dla wygłodniałego mężczyzny ... :)))
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1789
Deserek, który możemy potraktować również jako rubaszną kolację lub wesołe śn...
Odsłon: 56
Chlebuś jest pyszny i pachnący. Dodatkowo wykonanie domowego chleba według te...
Odsłon: 159
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1789
Deserek, który możemy potraktować również jako rubaszną kolację lub wesołe śn...
Odsłon: 56
Chlebuś jest pyszny i pachnący. Dodatkowo wykonanie domowego chleba według te...
Odsłon: 159
Składniki
Karczek dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym, doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Obsmażamy na oleju z każdej strony na złoty kolor. Kapustę szatkujemy i również podsmażamy na dużym ogniu z dodatkiem kminku.
Na dnie naczynia żaroodpornego układamy karczek, przykrywamy kapustą, polewamy passatą ziołową i piwem, przyprawiamy solą i pieprzem.
Pieczemy pod przykryciem ok 1 godz w 175*C. Mięso podajemy z ziemniakami lub kaszą i kiszonymi ogórkami.