Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalny przepis na tradycyjną pizzę neapolitańską !!! - tzn. na wysokim cieście.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 922
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1864
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6423
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 922
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1864
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6423
Składniki
Rozpuścić drożdże w niewielkiej ilości ciepłej wody i dodać tyle mąki, aby otrzymać rozczyn o konsystencji płynnej i jednorodnej. Przykryć i odstawić na 30 minut.
Wyłożyć mąkę na stolnicę, dodać pozostałe składniki i rozczyn. Wyrabiać ciasto do chwili aż stanie się miękkie, elastyczne i nie będzie przywierało do stolnicy.
Przełożyć ciasto do wysokiej miski, przykryć i odstawić do wyrośnięcia na ok. 2 godziny.
Wyrabiać przez chwilę ciasto, aż mniejszy swoją objętość, uformować jedną lub dwie pizze i przełożyć na posmarowaną oliwą formę.
Na ciasto wyłożyć dodatki wedle upodobania.
Pizzę włożyć do gorącego piekarnika i piec w temperaturze 250 stopni przez 20 - 25 minut. Smacznego !!!