Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój mąż robi ją w niecała godzinę, a jest naprawdę świetna
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 254
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 254
Składniki
W ciepłej wodzie rozrobić drożdże, połączyć z mąką, oliwą. Szczypta soli pieprzu. Wyrobić naprawdę dobrze, aby było elastyczne. Odstawić na 15 min.
W tym czasie pokroić pieczarki i odparować na patelni ze szczypta soli. Brokuły podzielić na różyczki wrzucić na wrzątek lekko pogotować, odcedzić.
Pokroić cebulę, paprykę, zetrzeć ser.
Blaszkę przetrzeć tłuszczem, wyłożyć ciasto, nakłuć dość dobrze widelcem i włożyć do nagrzanego piekarnika na 2-3 min., posmarować keczupem, na to ser, pieczarki, cebula, papryka, kukurydza, pomidor, brokuły, zioła. Piec w temp. 180C z termoobiegiem do 15 min, doglądając.
Sos czosnkowy: 3- 4 ząbki czosnku, świeże zioła(bazylia itp.), jogurt typu greckiego na oko:), 2 łyżki majonezu, sól i pieprz