Do góry

Dania główne Przepis na:

Pizza z patelni

Pizza z patelni

Autor:

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 154

Dodano:

Odsłon: 5701

Taką pizzę robiliśmy na zajęciach plastyczno-technicznych w szkole podstawowej :) Dawny przepis ale ten sam smak :)

Składniki

  • 2 jajka
  • 2 szkl mąki
  • 1 szkl wody
  • 3 parówki, 3 plasterki szynki konserwowej
  • kilka pieczarek
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 1 mała cebula
  • ser żółty
  • ketchup
  • przyprawy: sól, pieprz, przyprawa do pizzy lub zioła prowansalskie, suszona natka pietruszki
  • olej
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 1. Pieczarki obrać, umyć, pokroić, podsmażyć z pokrojoną w piórka cebulą i papryką.

    2. Z jajek, mąki i wody wyrobić ciasto mikserem dodać troszkę soli oraz suszoną natkę pietruszki.
    Pokroić parówki dodać do ciasta.. Wymieszać.

    3. Rozgrzać olej, wylać ciasto, równo rozprowadzić, przykryć pokrywką. Smażyć na średnim ogniu.

    4. Po około 7-8 minutach przewrócić placek na drugą stronę. Wierzch posmarować ketchupem, posypać przyprawą do pizzy/ ziołami prowansalskimi, wyłożyć pieczarki z cebulką i papryką, na to położyć 3 plasterki szynki konserwowej i wszystko posypać startym żółtym serem.
    Przykryć. Poczekać aż ser się roztopi.

    5. Podawać z ulubionym sosem do pizzy lub z ketchupem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń