Do góry

Desery Przepis na:

Placek drożdżowy

Placek drożdżowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 4

Dodano:

Odsłon: 1578

proste i pyszne

Składniki

1-2 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Przygotować zaczyn z 3 dkg drożdzy, ciepłego mleka oraz mąki do wyrośniecia.

  2. Utrzeć jajko z cukrem, dodać mąkę i wyrośnięte drożdze, ciepłe mleko, zarobić dość gęste ciasto. Gdy wszystkie składniki połączą się, dodać stopiony tłuszcz, skórkę cytrynową, wyrobić ciasto i postawić do wyrośnięcia.

  3. Piec w 200 stopniach przez 45 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń