Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Składniki
Ciasto: białka oddzielić od żółtek, margarynę posiekać z mąką, żółtkami, cukrem, proszkiem do pieczenia, śmietaną i cukrem waniliowym, zagnieść ciasto. Ok. 1/5 ciasta odłożyć do zamrażalnika, a resztę przełożyć na blachę.
Owoce obrać i pokroić w ósemki i lekko obgotować w niewielkiej ilości wody. Osączyć i ułożyć na cieście.
Krem: białka ubić na sztywną pianę z cukrem. Ugotować budyń i połączyć z pianą. Całość wyłożyć na owoce. Ciasto z zamrażalnika rozkruszyć na pianie. Piec około 50 minut w temp. 200 st.