Do góry

Przekąski Przepis na:

Placek po Węgiersku

Placek po Węgiersku

Autor:

Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 171

Dodano:

Odsłon: 4553

Pyszne danie na kolacje,obiad,a gdy zostanie to i na śniadanie!

Składniki

1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki i cebulę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach,dodać jajka,mąkę i przyprawy,wymięszać i usmażyć 4 placki wielkości patelni.Mięso i cebulke pokroić w kostkę i podsmażyc na oleju,dodać paprykę,pieczarki,pózniej ogórki.

  2. Zalać wodą,aby wszystko się podgotowało,gdy się zagotuje dać kostkę rosołową i zmiejszyć ogień,dusić pod przykryciem,aż wszystko zmięknie,dać koncentrat,chwilkę podgotować,mąkę rozmięszać ze śmietaną,zagęścić sos,przyprawić.

  3. Rozłożyć po placku na talerz,polać sosem,przykryć drugim plackiem,znów polać sosem.Doskonale nadaje się na kolacje we dwoje,choć moje dzieci też za tym przepadają!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

madera 04 czerwca 2011 Ja robię zwykły sosik ( tzn. nie dodaję przecieru ) nie przykrywam drugim plackiem tylko posypuję pokrojonymi w kostkę kiszonymi ogórkami i tartym żółtym serem:-))) Ale ta propozycja też jest ciekawa. Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń