Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 662
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 32
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 662
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 32
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Umyte mięso pokroic w grubą kostkę, oprószyc solą i papryką. Zezłocic na oleju.
Paprykę pokroic w paski, marchew w plasterki, cebulę w piórka i dodac do mięsa. Razem podsmażyc. Podlac wodą, dodac przyprawy i koncentrat, dusic do miękkości.
Z mąki i masła przygotowac zasmażkę, dodac do sosu mięsnego. Gotowac na wolnym ogniu do zagęszczęnia.
Obrane i umyte ziemniaki zetrzec na drobnej tarce. Dodac jaja, mąkę, przyprawic solą. Wymieszac. Z ciasta smażyc placki z obu stron na złoto (o śr. ok. 20cm i grubości 1 cm).
Gotowy placek wyłoc na talerz, delikatnie zwilżyc samym sosem, złożyc na pół, polac sosem z kawałkami mięsa. Na środku wyłożyc dużą łyżkę śmietany i posypac papryką w proszku. Smacznego.