Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Placki dyniowe"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 179
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 179
Składniki
Dynię oczyść, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. jajka roztrzep, wlej do dyni. Wsyp mąkę, szczyptę soli i pieprzu, wymieszaj. Usmaż placuszki na oleju na złoty kolor.
Sos: podsmaż na oleju pokrojoną cebulę i czosnek. Dodaj pomidory oraz przyprawy. Duś 10-15 minut. Ugotowany sos zmiksuj, jeszcze raz przypraw do smaku. Podawaj z placuszkami.
Porcje: 5, : 30 min, cena 0,70 zł, kalorie: 320 kcal.
Elżbieta Schmidt z KoronowaŹródło: Takie jest życie