Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tyrzeba korzystać z darów jesieni następna dynia dopiero za rok
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 681
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 109
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 681
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 109
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Składniki
Zetrzeć dynie jak na placki ziemniaczane dodać drobno posiekaną cebulę i czosnek.Dodać jajko i stopniowo dosypywać mąkę(masa nie powinna być zbyt rzadka),przyprawić dosć sporo,wymieszać i odstawić masę na parę minut do odpoczęcia.Placki smarzyć na oleju na średnim ogniu na brązowy kolor.
Dodatki jak kto lubi ja jem z kwaśną śmietaną a w wersji obiadowej z gulaszem mięsno-warzywnym