Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mega smaczne placuszki z kalarepy i młodych listków botwinki z czerwonymi łodyżkami. Robi się je szybko, ale jeszcze szybciej giną ze stołu.
Polecam, pychota.
Odsłon: 548
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 454
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1681
Polecam, pychota.
Odsłon: 548
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 454
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1681
Składniki
Kalarepę obieramy, ścieramy na grubych oczkach tarki, posypujemy solą i odstawiamy na 10 minut. Sok który puści odlewamy. Wypłukaną botwinkę lekko siekamy i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Podsmażoną botwinkę dodajemy do odciśniętej kalarepy. Dodajemy resztę składników, mieszamy i przyprawiamy.
Smażymy na oleju po kilka minut z każdej strony. Podajemy z kiełkami.