Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mega smaczne placuszki z kalarepy i młodych listków botwinki z czerwonymi łodyżkami. Robi się je szybko, ale jeszcze szybciej giną ze stołu.
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 352
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 225
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 409
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1617
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 352
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 225
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 409
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1617
Składniki
Kalarepę obieramy, ścieramy na grubych oczkach tarki, posypujemy solą i odstawiamy na 10 minut. Sok który puści odlewamy. Wypłukaną botwinkę lekko siekamy i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Podsmażoną botwinkę dodajemy do odciśniętej kalarepy. Dodajemy resztę składników, mieszamy i przyprawiamy.
Smażymy na oleju po kilka minut z każdej strony. Podajemy z kiełkami.