Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Placki z rabarbarem"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 190
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 190
Składniki
Rabarbar obierz, opłucz i pokrój na kawałki. Jajka umyj, oddziel żółtka i białka. Z białek ubij pianę. Do żółtek dodaj cukier, kefir, olej, cukier waniliowy, na końcu mąkę. Zmiksuj. Dodaj pianę z białek i rabarbar, wymieszaj.
Kładź łyżką ciasto na rozgrzany olej i smaż z obu stron na złoto. Ułóż racuszki na półmisku, posyp cukrem pudrem, polej śmietaną lub jogurtem naturalnym.
CZAS: około 30 minut
Pani Katarzyna Dzierżęga mieszka w RzeszowieŹródło: Dobry Tydzień